Wątróbka wołowa z cebulą zawiera wiele wartości odżywczych. Jest bogata w witaminę A, witaminy z grupy B, cynk oraz żelazo. Jest delikatna, miękka, rozpływa się wręcz w ustach. Czas przygotowania jest niezwykle krótki.
Wątróbka wołowa z cebulą- składniki
- 400 g wątróbki wołowej
- 4 cebule
- mleko
- olej
- sól
- pieprz
- majeranek
Przepis na wątróbkę wołową z cebulą
Wątróbkę należy pokroić w cienkie plastry. Wątróbkę zawsze kroimy w poprzek. Plastry moczymy na noc w mleku. Następnie należy ją odsączyć w papierowych ręcznikach i usmażyć. Wątróbkę solimy dopiero po usmażeniu. Cebulę kroimy w piórka, solimy i smażymy na oleju na brązowo. Pod koniec smażenia dodajemy czarnego pieprzu oraz majeranku. Usmażoną cebulę nakładamy na wątróbkę. Wątróbka wołowa z cebulą świetnie smakuje z ziemniakami oraz z kiszonymi ogórkami.Smacznego 🙃
Udostępnij przepis na wątróbkę wołową z cebulą znajomym w mediach społecznościowych.
Dziękuję
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz. Cieszę się, że zainteresował Cię mój artykuł. Pozdrawiam. Barbara Bereżańska