Ciasto francuskie z mięsem mielonym doskonale nadaje się na obiad lub na przekąskę. Do obiadu wyśmienicie smakuje z dodatkiem sałaty. Ciasto francuskie z nadzieniem, jako przekąskę, można spożywać na ciepło oraz na zimno.
Ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym- składniki
- gotowe ciasto francuskie
- 200 g mięsa mielonego
- 8 plasterków serka chester
- ½ papryki
- ½ cebuli
- łyżka przecieru pomidorowego
- sól, pieprz
- olej
Przepis na ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym
Paprykę i cebulę drobno kroimy i podsmażamy z mięsem mielonym. Mięso z warzywami doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodajemy przecieru pomidorowego. Nadzienie odstawiamy do wystygnięcia. Na cieście układamy plasterki sera.Udostępnij przepis na ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym znajomym w mediach społecznościowych.
Dziękuję
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuńDzięki. Narazie nie mam weny na gotowanie oraz nie mam dla kogo gotować, ale z pewnością od czasu do czasu pojawią się jeszcze jakieś przepisy. Pozdrawiam 😁
Usuń