Ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym


Ciasto francuskie z mięsem mielonym doskonale nadaje się na obiad lub na przekąskę. Do obiadu wyśmienicie smakuje z dodatkiem sałaty. Ciasto francuskie z nadzieniem, jako przekąskę, można spożywać na ciepło oraz na zimno.

Ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym- składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • 200 g mięsa mielonego
  • 8 plasterków serka chester
  • ½ papryki
  • ½ cebuli
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • olej

Przepis na ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym

Paprykę i cebulę drobno kroimy i podsmażamy z mięsem mielonym. Mięso z warzywami doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodajemy przecieru pomidorowego. Nadzienie odstawiamy do wystygnięcia. Na cieście układamy plasterki sera. 

Ciasto francuskie z mięsem mielonym

Na ser nakładamy zimne nadzienie, zostawiając jedynie wolne brzegi. Całość zwijamy w rulon. Ciasto francuskie należy mocno skleić na dwóch końcach oraz wzdłuż rolady. 

Ciasto francuskie z mięsem mielonym

Aby ciasto lepiej się skleiło, brzeg przed zwijaniem można posmarować wodą.  Ciasto francuskie z mięsem mielonym wkładamy do piekarnika o temperaturze 200 stopni i pieczemy około 30- 45 minut.

Ciasto francuskie z mięsem mielonym

Smacznego!

Sprawdź przepis na szpinak w cieście francuskim.

Udostępnij przepis na ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym znajomym w mediach społecznościowych.

Dziękuję

Komentarze

  1. Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki. Narazie nie mam weny na gotowanie oraz nie mam dla kogo gotować, ale z pewnością od czasu do czasu pojawią się jeszcze jakieś przepisy. Pozdrawiam 😁

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz. Cieszę się, że zainteresował Cię mój artykuł. Pozdrawiam. Barbara Bereżańska