Ciasto francuskie z mięsem mielonym doskonale nadaje się na obiad lub na przekąskę. Do obiadu wyśmienicie smakuje z dodatkiem sałaty. Ciasto francuskie z nadzieniem, jako przekąskę, można spożywać na ciepło oraz na zimno. Ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym- składniki gotowe ciasto francuskie 200 g mięsa mielonego 8 plasterków serka chester ½ papryki ½ cebuli łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz olej Przepis na ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym Paprykę i cebulę drobno kroimy i podsmażamy z mięsem mielonym. Mięso z warzywami doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodajemy przecieru pomidorowego. Nadzienie odstawiamy do wystygnięcia. Na cieście układamy plasterki sera. Na ser nakładamy zimne nadzienie, zostawiając jedynie wolne brzegi. Całość zwijamy w rulon. Ciasto francuskie należy mocno skleić na dwóch końcach oraz wzdłuż rolady. Aby ciasto lepiej się skleiło, brzeg przed zwijaniem można posmarować wodą. Ciasto francuskie z mięsem