Spaghetti carbonara to szybkie oraz proste danie włoskie. Tak przyrządzony makaron z chęcią
zjedzą zarówno dzieci, jak i osoby starsze.
Składniki na Spaghetti Carbonara można zmieniać w zależności
od tego, kto co lubi. Szynka, czy boczek, a może zwykła mortadela? Serek taki,
czy owaki… Oczywiście najlepiej smakuje z oryginalnymi włoskimi produktami dobrej jakości.
Spaghetti Carbonara- składniki
- 200 g makaronu
- 100 g szynki lub boczku
- 1 mała cebulka
- 30 g parmezanu lub sera żółtego
- 100 ml śmietanki
- 2 jaja
- pieprz, sól, gałka muszkatołowa, szczypiorek
Przepis na Spaghetti Carbonara
UWAGA!!!
Jeśli makaron będzie za gorący, sos się zważy i zrobi się
jajecznica. Po dodaniu sosu, dania już nie podgrzewamy. Smacznego
Udostępnij przepis na Spaghetti Carbonara znajomym w mediach społecznościowych.
Dziękuję
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz. Cieszę się, że zainteresował Cię mój artykuł. Pozdrawiam. Barbara Bereżańska